15.4 C
Ibiza Town

Koe tong in tomatensaus

Moet lezen

Vandaag in Bon Profit aandacht voor een gerecht wat in de Spaanse keuken veel vaker voorkomt dan in de Hollandse (voor zover Nederland dan over een eigen keuken beschikt als we stamppot gerechten niet meetellen), runder tong in tomatensaus. Succes met de bereiding van dit recept!

Runder tong in tomatensausIngrediënten (4 personen)

  • 1 dikke rund tong
  • 1 ui
  • 2 blaadjes laurier en takje tijm
  • 1 stengel prei
  • 1 stengel selderij
  • 1 wortel
  • Peper en zout
  • Boter (saus)
  • Bloem (saus)
  • 1/4l vleesbouillon (water en blokje)
  • 2 kleine potjes tomatenpuree (saus)
  • Blik champignons (saus)

Bereiding (ca 180 min)

Laat de koetong enkele uren weken in gezouten water en spoel ze vervolgens af onder koud stromend water.
Kook de koetong samen met de groentjes en de kruiden in een soepketel in ongeveer 3 uren gaar. (Je kan zien dat ze gaar is als het vel gemakkelijk loskomt). Pel de tong en snij ze in sneden van ongeveer één cm dik.
Maak nu de tomatensaus:
Maak een roux: boter smelten, bloem bijdoen, aanlengen met vleesbouillon, tomatenpuree bijvoegen, kruiden met peper en zout (eventueel wat suiker voor een zoetere smaak)..de saus goed mengen..eventueel nog wat binden met maïzena als ze te dun is..of scheutje room bij..
je kan er ook een blik champignons bijvoegen.

Bon profit!

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel