13.9 C
Ibiza Town

Klopjacht op overvallers

Moet lezen

gestolen-bootIBIZA – De politie is met man en macht op zoek naar de overvallers die gisteren poogden een geldtransportwagen op de ferry uit Formentera open te branden. Naar wat nu blijkt zijn het er tenminste vijf.

Drie overvallers wilden met een thermische lans de wagen opsnijden tijdens de overtocht van Formentera naar Ibiza maar ze werden betrapt door een matroos aan boord. Ze sprongen overboord en werden door een snelle motorboot uit zee gevist door een vierde dader. Bij Salinas gingen ze vervolgens aan land, waar een vijfde dader klaar stond met een gestolen BMW X6. Het vijftal vertrok op hoge snelheid naar een onbekende bestemming. De recherche is op volle sterkte op zoek naar de daders.

Ibiza heeft nog nooit met een dergelijk spectaculaire overval te maken gehad. Volgens een medewerker van het geldtransport was de poging ook redelijk kansloos omdat het opensnijden te veel tijd in beslag neemt. Bovendien waren de geldzakken ook nog eens geladen in verschillende compartimenten van de gepantserde wagen zodat er meerdere gaten gemaakt hadden moeten worden om alles buit te maken.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel