Kleine Karetschildpad gered

  • Home
  • Kleine Karetschildpad gered

baby-karetschildpadSAN ANTONIO – Tonic en Lucas, twee vissers uit de havenplaats San Antonio op Ibiza, troffen afgelopen zondag op zee een jonge Karetschildpad aan op zee die duidelijk verzwakt was. De mannen deden wat ze moesten doen en leverden het dier af naar het Recovery Center of Marine Species (CREM).

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

In het CREM kan de baby schildpad, die 4,6 kilo weegt en 24 centimeter lang is, op krachten komen. Het dier had een aantal interne parasieten en kon daardoor niet meer duiken, vertelt Veronica Nunez, oceanograaf bij het CREM. Er worden regelmatig schildpadden gered door het CREM die vervolgens in hun zee-aquarium op krachten kunnen komen voor ze weer worden vrijgelaten in de natuur. Dit exemplaar had verder geen uiterlijke verwondingen; de meeste schildpadden hebben dat wel omdat ze verstrikt zijn geraakt in visnetten of geraakt zijn door scheepsschroeven.

Hoe snel de schildpad weer de zee op mag hangt af van zijn herstel en van de watertemperatuur.

Nunez benadrukte de noodzaak dat mensen die schildpadden aantreffen om onmiddellijk 112 te bellen en zelf niets te doen. Verwijder zelf geen stukken net of plastic of parasieten van het dier omdat er dan bloedingen kunnen ontstaan die het dier niet overleeft. Je kunt het dier eenmaal aan boord het beste met rust laten en bedekken met natte doeken.

Hier zal de schildpad opgevangen worden
Hier zal de schildpad opgevangen worden

[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *