Klachten sproeihelikopters

  • Home
  • Klachten sproeihelikopters

sproeihelikopterIBIZA – Bewoners ten Noorden van de lijn Ibiza – San Antonio hebben geklaagd over de helikopters die over het eiland vliegen en met een vloeistof sproeien. Het blijkt dat er gesproeid wordt met PPP.

Verontruste mensen belden met de politie en nu blijkt dat de overheid 1.088 hectare besproeit op Ibiza, waarvan 661 in Santa Eularia, 426 in San Juan en 303 op Formentera om de processierups te bestrijden. De overheid heeft gezegd dat het gebruikte bestrijdingsmiddel, drie liter per hectare, een laag risico heeft voor de volksgezondheid en zelfs “bij-vriendelijk” is.

De milieuactivisten van GEN en de imkervereniging van Ibiza spreken dit echter tegen en eisen een directe staking van het sproeien van het middel door de helikopters. Boeren, GEN en bewoners zullen bij de Consell een officiële klacht indienen, alsmede bij de politierechtbank. Er zijn inmiddels al diverse klachten bekend van mensen die irritatie hebben opgelopen aan de mond en keel. De bezorgdheid is groot onder de bevolking.

Volgens GEN en een aantal boeren zijn er voldoende biologische middelen om de uitbraak van processierupsen tegen te gaan. Bovendien vinden alle mensen die inmiddels geklaagd hebben dat de overheid tenminste van te voren had kunnen waarschuwen voor de begonnen met sproeien.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *