Kasbah opent seizoen 2015

  • Home
  • Kasbah opent seizoen 2015

kasbah-sunsetBON PROFIT – Net even buiten de “Engelse” drukte, aan de Calo des Moro, ligt aan een rustige maar zeer bijzondere plek direct aan zee en aan de wandelpromenade Kasbah.

En als je een bijzondere zonsondergang wilt meemaken onder het genot van een overheerlijke cocktail, dan ben je bij Kasbah aan het goede adres want het uitzicht is werkelijk fenomenaal. Ibizavandaag combineerde het leuke met het aangename, want wij deden iets wat we iedereen die Ibiza bezoek aan kunnen raden: een sunset diner. Een goed half uur voor zonsondergang namen we plaats aan de voor ons gereserveerde tafel, op de eerste rang. Na een aperitief lieten we ons verrassen door de chefkok uit Madrid. Hij schotelde ons een keur aan gerechten voor en zijn keuze was een mix van tapas en hoofdgerechten.

kip-chorizzo

Nadat we het op Ibiza zo gebruikelijke stokbrood (huisgemaakt en vers) met aioli en olijfjes samen met een koude canja hadden verorberd kwam de eerste ronde langs die bestond uit overheerlijk gekruide pulpo die licht was gegrild, huisgemaakte dikke frieten die geserveerd werden zoals je dat bij het spelletje mikado ziet, een gegrilde zalmmoot met een zachte hollandaise saus en wat kipspiesjes die op smaak waren gebracht door tussen de stukjes kip chorizo mee te grillen. Het begin was al overweldigend en we zagen uit naar de volgende ronde die bestond uit een biefstuk geserveerd met rijst. De biefstuk was bewust puur gelaten en de smaak werd niet verstoord door een saus of iets dergelijks en toen we ervan proefden wisten we waarom.
Verrassend was de gegrilde brie, die op smaak was gebracht met hele dunne plakjes mee-gegrilde knoflook. Een absolute aanrader!

biefstuk

Nadat we dachten dat het feestje al weer bijna voorbij was, kregen we nog twee heerlijke nagerecht voorgeschoteld. Het ene gerecht bleek een witte chocolade mouse geserveerd op een biscuitbodem. Duidelijk was dat dit vers gemaakt was, want dergelijke bodems willen nogal eens slap worden maar daarvan was absoluut geen sprake. Het tweede dessert was een met raspberry ge-topte kaastaart en kersen. Een smaak die zelfs de meest verwende restaurant bezoeker nog kan waarderen.

toetje-1

Al met al zijn weer blij en verheugd dat Kasbah het seizoen weer heeft gestart. In oktober gaan de eigenaren Ami en Ashley helaas weer terug naar hun andere restaurant in Andorra wat alleen in de winter open is. Inmiddels is er wel een nieuwe telg in de familie en dat is Kasbah Bay. Deze zaak is gevestigd aan de Calle de Bou 31, eveneens in San Antonio. We komen hier later uitgebreider op terug.

Ben je geprikkeld door deze review en wil je ook een keertje eten bij Kasbah? Reken dan op 10% korting op de hele rekening als je Ibizavandaag noemt, of op je mobiel dit artikel toont aan de bediening.

Bon profit!

[googlemap lat=”38.98432182949653″ lng=”1.2957081198692322″ align=”undefined” width=”495px” height=”225px” zoom=”18″ type=”G_NORMAL_MAP”]38.984322,1.295708[/googlemap]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *