Kabelbreuk Formentera

  • Home
  • Kabelbreuk Formentera

kabel-formenteraIBIZA / FORMENTERA –¬†Reparatie van de eerste onderzeese stroomkabel van Ibiza naar Formentera hangt af van twee factoren: de veiligheid van de duikers en de klimatologische omstandigheden moeten geschikt zijn.

Dit werd gisteren door de persdienst van Red Electrica van Spanje in een persconferentie medegedeeld. Ook werd er verteld dat van uitval voorlopig geen sprake is omdat de tweede kabelverbinding volledig operationeel is.

Wel zijn er zorgen geuit door de minister van de Consell Insular de Formentera, Bartomeu Escandell over de vele verankeringen in het gebied waar de kabel loopt omdat die ook nu weer voor een breuk gezorgd hebben. Maandag is er een vergadering waarbij ook de minister van Land, Energie en Mobiliteit van de regering van de Balearen aanwezig zal zijn.

Red Electrica meldde op 18 augustus twee black-outs op het eiland Formentera. De eerste (15.29 uur, duur zes minuten) kwam door een mislukte koppeling naar een noodkabel en later om 15:38 was er door een incident nog een tweede blackout van 20 minuten.

De getroffen kabel ligt op 250 tot 300 meter van het strand en op een diepte tussen de 10 en 15 meter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *