Juridische bijdrage flink omhoog

  • Home
  • Juridische bijdrage flink omhoog

juridische-kostenDe minister Alberto Ruiz Gallardón heeft besloten om in 2013 de juridische kosten bij de Spaanse rechtbanken te verhogen. In het wetsvoorstel, wat nu door de Congres van Afgevaardigden wordt behandeld, kunnen de kosten wel twee keer zo hoog worden als de huidige.

De vereniging van Spaanse advocaten hebben bij het ministerie aangegeven dat de nieuwe wet het fundamentele recht van verdediging door deze nieuwe wet mogelijk in het geding komt. De afschrikking van de verhoogde kosten brengt de rechtsstaat in problemen.
De gang naar een rechtbank wordt door de maatregel voor velen te duur. Als je bijvoorbeeld naar jouw mening een onterechte bekeuring van 100 euro krijgt, dan moet je 200 euro betalen om je gelijk bij de rechtbank te halen. De advocatenorde laat weten dat dit een zeer verkeerde maatregel is om te bezuinigen. De slecht draaiende economie op deze manier stimuleren is een ongepaste maatregel. De minister van Justitie verdedigt op zijn beurt de tariefsverhoging om de opgelopen kosten aan rechtsbijstand te dekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *