Jongeren op Ibiza het vroegst in aanraking met wiet

  • Home
  • Jongeren op Ibiza het vroegst in aanraking met wiet

Jongeren die opgroeien op de Balearen, behoren tot de groep tieners die het vroegst beginnen met het roken van marihuana of hasj. Zij beginnen al met het consumeren van de soft drugs met de gemiddelde leeftijd van 14,6 jaar, dat heeft het Socidrogalcohol Society bekend gemaakt. Het Sodidrogalcohol is een soort Spaanse variant van Jellinek.

Deskundigen hebben een nieuw onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van wiet en alcohol onder jongeren. Volgens het onderzoek beginnen veel Spaanse tieners zo vroeg met blowen omdat zij vinden dat zij weinig “toekomstperspectieven krijgen aangeboden door de huidige maatschappij”.

In de rest van Europa ligt de leeftijd van jongeren die voor het eerst in aanraking komen met hasj gemiddeld tussen 16-17 jaar. Bij kinderen die opgroeien op Ibiza, Mallorca of Menorca ligt die leeftijd een aanzienlijk stuk lager.

Volgens de studie blowen er ook veel Spaanse jongeren onder schooltijd, bijvoorbeeld tijdens de pauze of bij de ingang van de school.

Met het drinken van Alcohol zijn de Spaanse tieners er zelfs nog eerder bij. In Galicië en Melilla beginnen jongeren gemiddeld op 14,2 jarige leeftijd met het drinken van alcohol, en in Aragón is dit zelfs met 13,4 jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *