Johan Cruijff overleden

  • Home
  • Johan Cruijff overleden

Cruijff overledenBARCELONA – Een Nederlandse voetbal legende is niet meer. Johan Cruijff is donderdag op 68-jarige leeftijd overleden in Barcelona in het bijzijn van zijn familie.

“Met verdriet moeten wij mededelen dat Johan Cruijff omringd door zijn familie en na een felle strijd tegen kanker, op 24 maart in Barcelona is overleden, zo meldt de Cruyff Foundation. De drievoudig wereldvoetballer van het jaar, die zeer populair was in Spanje, maakte in oktober 2015 bekend dat hij lijdt aan longkanker. In februari van dit jaar verscheen de Amsterdammer voor het laatst in de openbaarheid, toen hij aanwezig was bij de testsessie van de Formule 1 in Barcelona.

Afgelopen maand toonde Cruijff zich na enkele behandelingen ook nog optimistisch. “Op dit moment heb ik het gevoel dat ik 2-0 voor sta in de eerste helft van een wedstrijd die nog niet afgelopen is. Maar ik weet zeker dat ik als winnaar uit de strijd kom.”

Cruijff kwam 48 keer uit voor het Nederlands elftal. Hij maakte 33 doelpunten voor Oranje. De aanvaller debuteerde in 1966 in Oranje tegen Hongarije en speelde in 1977 zijn laatste interland tegen België.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *