Johan Cruijff kritisch op werk Mourinho

  • Home
  • Johan Cruijff kritisch op werk Mourinho

johan-cruijffJohan Cruijff denkt dat de spelers van Real Madrid beter kunnen presteren dan ze onder José Mourinho doen, zo bleek uit de uitspraken die hij deed voor de Spaanse radio.

“Hij is een goede coach, maar heeft zelf nooit gespeeld, dat zie je”, aldus Cruijff op de Spaanse radio.
“Degenen die gespeeld hebben, letten op details. Hij heeft erg goede spelers en kan uit sommigen meer rendement halen, maar moet kijken naar de vrijheid die hij ze geeft.”
Cruijff raadt verder Barcelona af om Neymar aan te trekken. “Barça heeft hem niet nodig. Ze hebben heel goede spelers, waarom zouden ze geld uitgeven?”

Mourinho kwam zelf ook in het nieuws vandaag, want voetbalzone.nl wist het volgende te melden:

Vicente del Bosque, bondscoach van Spanje, werd in januari op het gala van de wereldvoetbalbond FIFA uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. De oefenmeester hield José Mourinho (Real Madrid) en Josep Guardiola (Barcelona) achter zich. Mourinho was niet aanwezig in Zürich en hij laat nu weten dat hij daar geen spijt van heeft. De Portugees lijkt de FIFA ervan te verdenken te hebben gerommeld met de stemmen.

“Of ik spijt heb dat ik niet aanwezig was op het gala van de FIFA? Nee, het was de juiste beslissing”, laat Mourinho optekenen in Record. “Ze hebben me regelmatig gebeld. Twee of drie mensen zeiden dat ze op mij gestemd hadden, maar bij hun naam stond iets anders. Toen besloot ik niet te gaan.”
De FIFA heeft in een korte persverklaring gereageerd op de teksten van Mourinho. “De door ons gepubliceerde lijst met stemmen voor de prijs van Trainer van het Jaar is correct”, zo laat de wereldvoetbalbond weten. In een eerder stadium kwamen er ook al verhalen naar buiten van mensen die op Cristiano Ronaldo hadden gestemd voor de prijs van de Speler van het Jaar, maar die tot hun verbazing de naam van Lionel Messi achter hun naam zagen staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *