12.8 C
Ibiza Town

Jaime: oleanders snoeien

Moet lezen

Oleanders snoeienJaime is de vaste tuin- en zwembad man van Ibizavandaag die jullie tips geeft over het onderhoud van je tuin en je zwembad op Ibiza.

Deze keer: oleanders snoeien.

Een oleander staat in deze tijd van het jaar vol in bloei. Voor de meeste planten geldt de regel dat je ze het beste niet kunt snoeien als ze in bloei staan. Maar als je oleander te groot wordt dan mag je hem best snoeien, ook in deze tijd van het jaar.
Ga echter niet over tot een drastische snoei. Normaal gesproken verwijder je pas in oktober de verwelkte bloemtrossen.
Als je toch in deze tijd gaat snoeien, beperk je dan tot dié takken die je in de weg zitten. je kunt grofweg met een heggenschaar snoeien, al dan niet electrisch, maar je kunt ook netjes de takken snoeien. De buitenste takken snoei je dan op het vierde bladrozet en de binnenste takken op het derde bladrozet. Dit zorgt voor een beter evenwicht en evenredige groei van de struik. Afgesnoeide takken kan je gebruiken om te stekken.
Oleanders die gesnoeid zijn zullen volgend jaar minder bloemen geven, hou daar wel rekening mee.

De oleander is een bijzonder giftige plant. Het sap wat vrijkomt uit de bladeren en de takken tijdens het snoeien mag je niet in aanraking laten komen met je huid of ogen. Ruim het snoei-afval daarom meteen op als je klaar bent en trek tijdens de werkzaamheden altijd handschoenen aan.

Succes er mee! Jaime

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel