Jagers weer op de been

  • Home
  • Jagers weer op de been

jagerIBIZA – Vanaf 31 juli tot 1 januari mag er op Ibiza op konijnen gejaagd worden. Maar dat mag dan alleen weer op bepaalde dagen en op speciale feestdagen. En op een hele reeks andere dagen die buiten het jachtseizoen vallen mag er op bijvoorbeeld duiven gejaagd worden. En dat de jacht er voor dient om bepaalde diersoorten op peil te houden is natuurlijk complete onzin. Het is gewoon een spelletje voor de jagers.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]
Het jagen op Ibiza is wederom een voorbeeld hoe veel mensen in Spanje met dieren omgaan. Er wordt veel geschoten op het eiland en dat circus begint ieder jaar al op 15 augustus, een feestdag. Daarna volgen er meteen een aantal uitzonderingsdagen waarop er gejaagd mag worden. Ook op  15, 21, 28 augustus en op 4 september kan je de nodige knallen verwachten in de vroege ochtenduren op het eiland.
Het volledige jachtseizoen loopt eigenlijk van 2 oktober tot en met 25 december, maar onder druk van de jagers zijn hierop allerlei uitzonderingen bedacht. De regelgeving biedt de meeste jagers de mogelijkheid om al op 31 juli van start te gaan met hun dierenkwellende hobby.

Wil je precies weten wat er allemaal is toegestaan? Zoals het maximaal aantal honden dat mag worden gebruikt, hoe dicht bij woningen of de openbare weg er gejaagd mag worden en meer van dat soort zaken lees je in het (Spaanstalige) document:

jagen-regels-2016
[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *