IZAKAYA : Amsterdams fenomeen in het chique Marina Botafoch

  • Home
  • IZAKAYA : Amsterdams fenomeen in het chique Marina Botafoch

Izakaya. Je kent het vast wel. Die ene hotspot onder alle zelfuitgeroepen influencers in Amsterdam. Het restaurant waar je geheid Lil Kleine en Dave Roelvink op een donderdag avond sushi etend en champagne drinkend aan de bar aantreft. Ja, Izakaya is al jaren een waar fenomeen in onze trendy hoofdstad. Maar sinds vorig jaar is onze favoriete place to be ook gevestigd in Ibiza. In het chique Ibiza stad, bij de Marina Botafoch, kan je samen met welvarend Nederland, slanke Russinnen en knappe Italianen genieten van de Aziatische keuken.

Hoewel Izakaya Asian Kitchen & Bar natuurlijk in het teken staat van Asian fusion food, heb je al snel door dat het restaurant van Nederlandse origine is. Zo worden we bij het entree al begroet door een platte Amsterdamse tongval, en ook herinnert een privé bericht in mijn instagram inbox eraan dat ik gespot ben aan de bar. Tip: mocht je dus uit eten willen met je maîtresse, gênante schoonfamilie, of je veels te oude sugardaddy, dan zou ik Izakaya even over slaan. Je komt hier namelijk, of je het nou wil of niet, sowieso bekenden tegen. Verder is het wel jammer dat de Spaanse Izakaya dan weer geen Nederlandse prijzen aanhoudt. Die zijn gewoon op Ibiza afgestemd.

De locatie en aankleding op zich is al een reden waarom dit restaurant niet mag ontbreken tijdens je vakantie op het eiland. Sfeervol, en tegelijkertijd ook fijn voor je instagram feed. Bij Izakaya kan je op z’n Ibiza style dineren in comfortabele lounge banken aan de rand van het zwembad. Wel moet ik erbij vermelden dat het na elk drankje steeds moeilijker wordt om naar het toilet te gaan zonder in het water te vallen. Dus met gevaarlijk hoge stiletto hakken, en een fles champagne en een rondje espresso martini’s later, was dit inmiddels een behoorlijke uitdaging. Maar ach, no risk, no fun.

Moving on to the food, daar is weinig op aan te merken. De sushi smaakt goed,  gelukkig maar voor deze niet zo schampere prijzen, met de mango-maki roll en dragon sushi roll als mijn favoriet.  Ook zou ik de peking duck rolls aanbevelen. Super lekker. Het menu is verder erg uitgebreid en gevarieerd, dus alle moeilijke eters onder ons hebben in iedere geval genoeg keus. Hoe de desserts smaakten,  kan ik je helaas niet vertellen. Hoewel ik tijdens het diner erg enthousiast alle nagerechten bekeek, herinnerde mijn bodycon stretch jurk mij eraan dat ik het maar beter hierbij kon later.

Of ik terug zou gaan naar Izakaya? Jazeker. Maar misschien dan in een iets minder strakke jurk 😉 .

bron afbeelding: essential Ibiza

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *