Invallen Ushuaïa en Pacha

  • Home
  • Invallen Ushuaïa en Pacha

goldcardIBIZA – De invallen van de Spaanse belastingdienst en de politie bij Pacha en Ushuaïa waren onderdeel van het grote onderzoek inzake belastingfraude dat al sinds juli aan de gang is. Andere bedrijven bleken gebruik te maken van een slimme creditcard trucje.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]
De Spaanse fiscus heeft speciaal voor de operatie van vanmorgen vannacht met een eigen vaartuig 25 inspecteurs naar het eiland gebracht die vervolgens samen met de Nationale Politie een inval deden in de twee clubs en bij het hoofdkantoor van Matutes.

Het management van Ushuaïa zegt zich geen enkele zorgen te maken over het onderzoek en heeft de volledige medewerking toegezegd. Bij de beachclub zijn gegevensdragers in beslag genomen en zijn delen van de administratie meegenomen door de ambtenaren.
Op het kantoor van Matutes werd ook onderzoek gedaan, maar het is onbekend of daar ook zaken in beslag zijn genomen. Matutes wil voorlopig niet inhoudelijk op de zaak reageren.

De manager van Pacha zegt ook de volledige medewerking te geven aan het onderzoek en verklaart dat Pacha zich altijd conform de regels heeft gedragen en alle benodigde belastingen altijd netjes zijn afgedragen. De zaak ziet de uitslag van het onderzoek dan ook met vertrouwen tegemoet, aldus de manager.

Bij eerdere invallen in discotheken bleken de eigenaren zich te bedienen van een slimme creditcard truc. Een groot deel van de gebruikte creditcardmachines bij de clubs bleken namelijk niet op naam te staan van de club zelf, waardoor het geïnde geld op een andere rekening werd bijgeschreven. De omzetten van deze creditcard apparaten werden niet geboekt.
[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *