Instanties geïnformeerd over bootfeesten

  • Home
  • Instanties geïnformeerd over bootfeesten

bootfeesten-overlegDe lokale instanties zijn geïnformeerd over een aantal zaken die spelen op het water zoals illegale veerdiensten tussen Ibiza en Formentera, maar ook over de doorn in het oog van de overheid: de partyboten.

Er zijn verschillende rederijen die zonder een vergunning voor het vervoer van passagiers als veerdienst, die personen van- en naar Formentera vervoeren. Dit gebeurt dan onder het mom van een boottocht. En dat is niet toegestaan, omdat de schepen niet de voorzieningen hebben die veerdiensten wel hebben. De lokale instanties zijn hierover ingelicht en zullen waar nodig, eventueel undercover, optreden.

Daarnaast is wederom het geval “partyboten” ter sprake gekomen. Ondanks verschillende afspraken blijkt dat veel van de partyschepen zich toch steeds weer bevinden in wateren waar zij niet mogen komen, zoals bij Salinas.

 

Jose Manuel Alcaraz zei tijdens de vergadering dat er een protocol wordt opgesteld en de overheden zullen overgaan tot strenge controles op het naleven van het protocol.
Hierin is onder andere opgenomen dat de boten niet aanmeren bij het strand van het eilandje Ses Illetas en dat er geen geluidsoverlast wordt veroorzaakt door de boten op zee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *