COVID-19 maatregelen van kracht

  • Home
  • COVID-19 maatregelen van kracht

In een paar dagen tijd is Covid-19 ineens voor eenieder echt dichtbij gekomen , ook in Ibiza zijn maatregelen van kracht. Gisteren was er nog een run op de supermarkten al lijkt vandaag de rust weer teruggekeerd . De adviezen die worden gegeven  blijf thuis indien mogelijk , sportfaciliteiten en evenementen zijn afgelast , sociale contacten alleen als noodzakelijk wordt geacht , niet meer dan 100 personen tegelijkertijd per locatie . Op dit moment zijn alle supermarkten nog open en veel barren en restaurants zijn gewoon geopend.

Spanje leek eerst nog in ontkenning van het corona virus probleem maar heeft nu per direct maatregelen genomen en het land gaat in “shutdown” voor de komende 2 weken. Ook in Ibiza worden de landelijke maatregelen in acht genomen en wordt er voortdurend overleg gepleegd om mensen zoveel mogelijk te beschermen.

Met de zomer in het vooruitzicht komt ook langzaam de angst op gang dat deze zomer weleens niet zo kan zijn als normaal. Maar het gaat niet meer om de business maar om overleven . Het lijkt erop dat meer en meer mensen en bedrijven op het eiland het advies van de experts opvolgen en tijdelijk sluiten en mensen in hun huizen blijven.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *