Imago sloopt West End

  • Home
  • Imago sloopt West End

politie-westendSAN ANTONIO – De ondernemers in het wereldberoemde West End, het uitgaansgebied in de gemeente San Antonio, zeggen dit jaar zeker 20% minder omzet te draaien. De voornaamste oorzaak: het slechte imago.

De meest levendige straat van San Antonio is niet meer hetzelfde. De gigantische drukte van vroeger is aan het verdwijnen in Chersonissos 2.0. Het einde der tijden is nabij volgens verschillende ondernemers en er staan zelfs een aantal zaken te koop. Een eigenaar zegt dit jaar slechts drie man personeel nodig gehad te hebben daar waar hij er vorig jaar nog zes in dienst had.

Als je rond de klok van 2 uur in de nacht door de straat loopt, dan is de ergste drukte al over, terwijl je een paar jaar geleden amper door de straat kon lopen.

De voorzitter van de Vereniging van Westend, Pep Colomar, zegt dat verscheidene factoren oorzaak zijn van de daling. Aan de ene kant is dat het zeer slechte imago van het gebied. Colomar zegt dat onder andere de drugshandel daaraan gerelateerd is. Zijn wens is dan ook meer politie inzet en dan met name van de Guardia Civil.

Maar voor de voorzitter van de vereniging zijn er twee andere factoren die “echt van cruciaal belang zijn”. Eén daarvan is de inwerkingtreding van de verordening die inging in juli 2013.

De wetgeving verplichtte de horeca om om een dubbele geluiddichte deur te hebben om overlast te voorkomen. Colomar: “De remedie was erger dan de kwaal, want nu blijven de mensen op straat staan”. En de zogenaamde wijnproeflokalen hoeven niet aan deze voorwaarden te voldoen waardoor de horeca flinke omzet misloopt.

Maar de hardste klap komt uit de enorme concurrentie vanuit Playa de Bossa. Daar kan je een hele avond terecht voor 60 of 70 euro en dat trekt de jongelui.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *