15 C
Ibiza Town

Illegale waterputten zelden bestraft

Moet lezen

Unesco en Ibiza

Verandering van weer

Ses Salinas

Ibiza in de groei

waterputIBIZA – Het illegaal aanleggen van een waterput op het eiland wordt zelden bestraft volgens experts en milieuactivisten, zegt Diario. Het regionale ministerie van Milieu is de enige die beboetend kan optreden.

Maar toch worden er zelden boetes opgelegd want in de jaren 2012 en 2013 is er slechts zes keer een tuchtprocedure gestart tegen bezitters van illegaal aangelegde putten, wat resulteerde in één opgelegde boete van € 4.500.- Het jaar 2011 was nog droeviger want toen werden er vijf procedures gestart en werd er geen enkele sanctie opgelegd.

In 2011 werd er beter opgelet en gewerkt want toen waren er negen dossiers, wat resulteerde in 17.980 euro aan opgelegde boetes. Over de periode 2006 tot 2009 is helemaal niets te vinden in de administratie van de overheid…

Verschillende instanties wijzen met de vinger naar elkaar en niemand weet precies welke bevoegdheden ze nu echt hebben bij het uitvoeren van inspecties. Volgens het ministerie zijn er officieel 4.220 waterputten op het eiland, maar volgens de milieuactivisten zijn er tot op vandaag zeker meer dan 10.000. Dit is één van de redenen dat de waterstanden in de grond tot een gevaarlijk laag niveau zijn gedaald. De reserves onder de grond zijn nog nooit zo laag geweest als in deze zomer; die daalden tot onder de 25 procent.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!