Illegale verhuur vaak onverzekerd

  • Home
  • Illegale verhuur vaak onverzekerd

wimduIBIZA – De verhuur van een particuliere woning is enorm in populariteit gestegen met de komst van websites zoals Airbnb en Wimdu. Via zulke sites wordt de verhuurder plots een bedrijf.

En de verzekeraars pikken dat niet want in het geval van schade kan er geen beroep gedaan worden op de opstal, inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering, want die dekken schade vrijwel nooit als particulieren hun huis tijdelijk verhuren. In vrijwel alle polissen, Nederlandse en Spaanse, is bij het (onder)verhuren geen sprake van dekking. Mensen die hun huis als particulier verhuren, hebben dus een enorm probleem als hun huis beschadigt door brand of een ongeluk van hun gasten. De Nationale Nederlanden gaat inspelen op de trend om als particulier te verhuren en komt binnenkort met een speciale verzekering waarin de verhuur wel is toegestaan.

De verzekering is slechts één probleem bij de particuliere verhuur van een woning op Ibiza. Het verhuren van een appartement als particulier is nooit toegestaan, in geen enkel geval. En de verhuur van een villa is slechts toegestaan wanneer daarvoor een toeristenlicentie is afgegeven. In de praktijk blijkt dat slechts een klein deel zich netjes aan deze regels houdt en ook netjes belasting betaalt over de ontvangen huurpenningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *