Iedereen mag weer komen

  • Home
  • Iedereen mag weer komen

Morgen eindigt de staat van alarm in Spanje en dat betekent tevens ook dat vliegtuigen uit Schengen en UK weer mogen landen op Ibiza. Dat is goed nieuws en vanuit Nederland starten de vluchten ook meteen op maandag en is Transavia meteen tickets aan het verkopen.

Ook in Spanje geldt het nieuwe normaal en bepalen de deelstaten zelf wat wel en niet open mag . Een vaste regel is dat mondmaskers verplicht zijn in alle publieke openbare ruimten, dus even naar supermarkt betekent masker op, acht het went heel snel. Ook afstand houden van 1,5 meter net als in Nederland is iets wat verplicht is .

De meeste barren en restaurants zijn open of bezig met voorbereidingen om in de komende 2 weken open te gaan , maar er is al genoeg keus , dat geldt ook voor de strandrestaurants . Dus het strandleven is alweer vol op gang gekomen en de zee is blauwer dan ooit .

Hotels openen minder snel op het moment wat ook logisch is want die hadden helemaal geen gasten en boekingen de afgelopen maanden, niet alles zal openen omdat ze het niet rendabel genoeg achten om open te gaan maar er is voldoende aanbod voor nu in alle delen van het mooie eiland .

Voor het feestende deel van de ibiza liefhebbers gaat het nieuws super traag , maar volgens ons niet anders dan op andere plekken in de wereld . De Balearen bekijken week tot week de ontwikkelingen wat kan en wat niet kan. Op dit moment zijn ze van mening dat barren/ clubs tot 300 personen kunnen openen met beperkte openingstijden , officeel wordt maandag pas bekend gemaakt wat de regels zijn daarom zijn eigenlijk alle nieuwsberichten die je over het nachtleven of over bootfeesten hoort nog helemaal niet bevestigd maar verwachtingen. Elke 14 dagen wordt overigens opnieuw gekeken naar de situatie en proberen ze er alles aan te doen het toerisme weer op gang te brengen.

Hi en Ushuaia hebben er voor gekozen vrijwillig niet open te gaan het hele jaar en kwamen daar groots mee naar buiten , dit betekent niet dat de rest ook gesloten blijft . Alle andere partijen willen juist heel graag iets doen klein of groot .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *