Ibiza4patas luidt de noodklok over zwerfhonden

  • Home
  • Ibiza4patas luidt de noodklok over zwerfhonden

ibiza4patasIbiza staat aan de vooravond van een dramatische situatie als het gaat om zwerfhonden op het eiland. Er is een enorme overbevolking.

Giuseppe Guastella, coördinator van de opvang Ibiza4Patas zegt dat de absolute limiet is bereikt en dat zijn stichting komt met een nieuwe bewustmakingscampagne om te waarschuwen voor dit probleem. De waarschuwing komt niet op een onverwacht tijdstip. Kort nadat het zomerseizoen is afgesloten is er altijd sprake van een crisis situatie op het eiland als het gaat om zwerfhonden. Veel vakantiewerkers keren terug naar huis en laten hun hond achter op het eiland, waarvan sommige weer een nestje krijgen.

Guastella zegt dat “Spanje van alle Europese landen leider is op het gebied van achtergelaten honden en het eiland is daar helaas een sprekend voorbeeld van. ” De baasjes geven bovendien geen euro uit om de honden te laten castreren of steriliseren. En straks na de kerst dan komt er nog een tweede golf met hondjes als blijkt dat het kerstcadeau toch niet zo leuk is als gedacht.

Ibiza4Patas hoopt dat de mensen op Ibiza zich er bewust van zijn dat je een hond niet neemt als speelgoed of voor een paar maanden, maar voor je hele leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *