Ibiza verwacht dit jaar minder Duitse toeristen

  • Home
  • Ibiza verwacht dit jaar minder Duitse toeristen

Het hoogseizoen gaat aanstaande dinsdag 1 mei officieel van start. Hoewel de voorspellingen van het aantal toeristen dat aanstaande maand naar het eiland zal komen ongeveer gelijk staat aan vorig jaar, verwachten hoteliers toch een iets “lossere maand” dan in 2017.

In 2016 bereikte de maand mei het historische record van een bezetting op Ibiza van 77,9%. Een jaar later was er sprake van een kleine daling; namelijk 75,5%. “De voorspellingen voor mei 2018 is dat de bezetting iets lager is dan in 2017,” zegt de directeur van de Hotel Business Federation van Ibiza en Formentera, Juanjo Riera.

Riera zegt dat de Duitse markt een fundamentele rol speelt in een rustigere start van het hoogseizoen. “De Duitse toerist is de enige die minder naar het eiland zal komen,” voorspelt hij. De andere nationaliteiten, vooral de Britten, zullen nog steeds in even grote getallen naar Ibiza komen. Maar er worden geen stijgingen verwacht.

Volgens Riera gaat de Duitse toerist dit jaar liever naar landen als Turkije, Griekenland of Kroatie, waar de prijzen van zowel het verblijf als transport goedkoper zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *