Ibiza verandert in een middeleeuws sprookje!

  • Home
  • Ibiza verandert in een middeleeuws sprookje!

Het oude stadje en de haven van Ibiza stad waren gister drukker dan normaal voor deze tijd van het jaar. In Dalt Vila waren ze gisteren namelijk volop bezig met de laatste voorbereidingen voor de 19e editie van het Ibiza Medieval Festival. Maar ook op de luchthaven was men al druk bezig met het middeleeuwse feest. Op de Ibiza airport worden toeristen origineel verwelkomd door acteurs in historische kostuums, die druk de fair aan het promoten zijn.

Vanaf 10 uur vanmorgen is de traditionele markt geopend, en is het historische feest officieel van start gegaan. Dalt Vila is al versierd met meer dan 4.000 decoratieve elementen zoals vlaggen en spandoeken waardoor het lijkt alsof je door een Middeleeuws sprookje wandelt.

Vanavond om 18.30 zullen acteurs een speciale openingsceremonie opvoeren. Met veel drummers en muziek zal het feest officieel beginnen, en het festival zal vier dagen lang duren. Eén van de leuke dingen aan het middeleeuwse feest is sowieso de middeleeuwse markt. Ga terug in de tijd en loop langs meer dan 150 kraampjes waar ambachtelijke items en eten en drinken wordt gekocht. Als je fan bent van de hippiemarkten van Ibiza, dan is deze Middeleeuwse markt een echte aanrader.

Ook vinden er in het Sofia park elke dag om 11.00 uur en 12.00 middeleeuwse toernooien plaats van de Drakonia-groep. Denk aan paarden, ‘ridders’, zwaarden ; met alles erop en eraan is het een spectaculair aanzicht!

Tot en met zondag zal Dalt Vila in het teken van de Middeleeuwen staan, dus neem snel een kijkje. Wedden dat het voelt alsof je zo in Kruistocht in Spijkerbroek bent beland?

Posted in Al het nieuws Column

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *