Ibiza topbestemming 2016

  • Home
  • Ibiza topbestemming 2016

vakantie-ibizaIBIZA – Het (droom)eiland Ibiza lijkt de komende zomer een absolute topbestemming te gaan worden voor Nederlandse toeristen. Andere plaatsen in Europa worden gemeden.

De voorheen populaire Turkse Rivièra is een bestemming die een beetje over de top is. De eens immense hotels die voorzien waren van vijf sterren zijn in lichtelijk verval geraakt en Nederlanders die zich op social media bemoeid hebben met de lokale politiek lopen het risico te worden vervolgd bij aankomt in het land; dus deze bestemming valt af. In Egypte durf je niet meer op het strand te liggen uit angst dat er een paar mafkezen met een kalashnikov wordt leeggeschoten dus dat is de volgende bestemming die afvalt. En nadat de Grieken enorme bakken ellende opentrokken trokken alleen gyros verslaafden nog naar de eilanden daar. Asiel zoekers spotten is nou eenmaal geen favoriete vakantie bezigheid van Nederlanders.

Het is duidelijk: het overgrote deel van de Nederlandse toeristen trekt naar Spanje deze zomer. En áls je dan toch naar Spanje gaat, waarom dan niet kiezen voor Ibiza? Iedereen heeft het erover op je werk, op school en op de televisie. Dus moet je er wel een keertje geweest zijn als je er nog een beetje bij wilt horen. En heb geen vrees, want Ibiza is geen bestemming die uitsluitend geschikt is voor mensen met (te) veel geld. Corendon heeft bijvoorbeeld een prachtige locatie aangekocht onder de rook van San Antonio en ook de campings op het eiland bieden een overnachtingsplek voor weinig geld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *