Ibiza is testlab voor nieuwe drugs

  • Home
  • Ibiza is testlab voor nieuwe drugs

vuilverbrandingIBIZA – Alexander Shulgin, god hebbe zijn ziel, zou er trots op zijn geweest, het ministerie van volksgezondheid echter niet. Ibiza lijkt het proefveld van Europa voor nieuwe synthetische drugs.

De directeur van Volksgezondheid van de deelregering van de Balearen, Raúl Izquierdo, waarschuwde vandaag dat de Ibiza is een plaats geworden waar nieuwe synthetische drugssoorten eerst getest worden voor ze de Europese markt opgaan. Izquierdo uitte tijdens een persconferentie zijn bezorgdheid over deze situatie, omdat ook dit weer duidelijk heeft gemaakt dat het drugsgebruik op de Balearen elk jaar blijft groeien en met geen mogelijkheid meer te stoppen lijkt, als worden de controles intensiever.

Het doel, zei hij, is dat zodra de drug in beslag genomen is, deze onmiddellijk de verbrandingsoven ingaat of verantwoord wordt opgeslagen. In 2013 alleen al noteerden de overheidsdiensten 18.640 drugsvangsten op- en rondom de Balearen. Omdat er veelal niet bekend is wat voor stoffen er gebruikt worden voor de productie van de nieuwe synthetische drugs, is er ook niet bekend welke stoffen er bij verbranding van de in beslag genomen drugs allemaal vrij komen. En dit verhoogt de kans op grote schade aan flora en fauna, aldus Izquierdo.

Eigenlijk best wel een vreemd idee dat de verbrandingen nog steeds plaatsvinden. Niet alleen dieren en planten worden op die manier blootgesteld aan de schadelijke rook, maar ook de omwonenden van de verbrandingsovens op Ibiza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *