Ibiza streeft naar een nieuw inspectieteam om illegale toeristenverhuur te stoppen

  • Home
  • Ibiza streeft naar een nieuw inspectieteam om illegale toeristenverhuur te stoppen

Het is al vaker in het nieuws geweest en we weten inmiddels dat Ibiza overloopt van illegale huurwoningen. Via trading platformen zoals Airbnb en Tripadvisor worden er honderden slaapplaatsen aan toeristen op het eiland aangeboden, die officieel niet verhuurd mogen worden.

Ook is het bekend dat de overheid al sinds afgelopen zomer dreigt met het uitdelen van sancties die wel tot 400.000 euro op kunnen lopen. Echter is hier maar weinig van waargemaakt.

De burgemeester van Ibiza stad, Rafa Ruiz, streeft ernaar om een speciale eenheid te creëren die het illegale aanbod aan huurwoningen moet stoppen. “De illegale toeristenverhuur op ons eiland is een serieuze plaag geworden die wij onmiddellijk moeten bestrijden,” verklaart hij tijdens een persconferentie.

Ruiz is speciaal naar Barcelona afgereisd om te kijken hoe deze stad omgaat met illegale slaapplaatsen. Het eerste verschil wordt al snel duidelijk; in Barcelona hebben ze maar liefst 25 inspecteurs die zowel het internet als straataanbiedingen controleren. “Het is een exclusieve afdeling om deze onregelmatige activiteiten te stoppen. Ik streef naar een vergelijkbare afdeling op Ibiza,” zegt Ruiz.

Ruiz wil een vergelijkbaar team in Ibiza opstellen. Op dit moment zijn er namelijk maar zes inspecteurs op Ibiza actief, en dan gaan zij niet eens alleen over de verhuur van vakantiewoningen.

De voorzitter van het Consell, Vincent Torres, eist zelfs om een “dringende wet” die de illegale verhuur voor eens en voor altijd zal beperken.

Tot nu toe roept de overheid heel veel, maar gebeurt er nog maar weinig. We gaan het meemaken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *