Ibiza muziek

Ibiza muziekIBIZA – Als je op vakantie bent geweest op Ibiza, dan heb je ongetwijfeld naar lekkere muziek geluisterd op het eiland. En logisch dat je door het opnieuw draaien van die muziek je vakantiegevoel weer even helemaal terug wilt halen.

Wij hebben een aantal online radiostations en wat fijne soundcloud accounts op een rijtje gezet voor je. Veel luisterplezier.

uzic-chUzic is een radiostation uit Zwitserland, maar ze draaien er nonstop en zonder reclame 24 uur per dag de zo herkenbare DC10 sound.

 

De link: Uzic.ch

 

ibiza-global-radio-logoIbiza Global Radio is een commercieel radiotstation. Het meest bekende station op het eiland en zowel in de ether als op internet te beluisteren.

Dit station staat bekend om de morning sessions van dj José Maria Ramon. Met heerlijke Balearic House.

De link: IbizaGlobalRadio

 

ibiza-sonicaIbizaSonica is de absolute nummer 2 van het eiland. Het station is een groep rebelse radiomakers die vanachter het benzinestation bovenop de heuvel van San Rafael uitzenden met een krachtige zender.

Dit radiostation is ook in de ether en op internet te beluisteren. De radiomakers hebben goede contacten in de muziekindustrie waardoor er regelmatig grote namen een gast setje komen draaien. Denk daarbij aan de Amerikaanse house gangster DJ Sneak bijvoorbeeld. Sonica is ook bij veel evenementen op Ibiza aanwezig om daarvandaan direct uit te zenden.

De link: IbizaSonica

 

logo-balearicsoundsBalericsounds is een website die muziek streamt en ter download aanbied waarbij slechts één muzieksoort beschikbaar is, Balearic House. Een deephouse die zijn oorsprong kent op Ibiza. Recentelijk zijn er weinig nieuwe sets bijgekomen, maar de sets die beschikbaar zijn op deze site zullen de echte liefhebbers van deze muziek zeker waarderen.

 

De link: Balearicsounds.com

 

dj brascoDJ Brasco is van Nederlandse komaf en schuwt het niet om lange mixen op zijn soundcloud te zetten die de term Balearic House met recht mogen dragen. keuze genoeg, wij pikten de langste er uit.

En de langste, dat betekent meteen 2,5 uur lang luisterplezier.
[soundcloud]https://soundcloud.com/dj-brasco/deep-house-sky-blue-mix-2014[/soundcloud]

 

jose_maria_ramon2Jose Maria Ramon is, zoals hierboven vermeld, resident bij Ibiza Global Radio, maar hij draait natuurlijk ook op andere plekken dan in de studio.

Eén van zijn betere sets is Sunset Emotions (vinden wij).

[soundcloud]https://soundcloud.com/hostal-la-savina/sunset-emotions-la-savina14-compilation-by-jose-maria-ramon[/soundcloud]

 

dj-energyWe sluiten af met onze eigen Ibiza huis dj, DJ Energy. Velen hebben hem horen draaien op talloze locaties deze zomer op het eiland en zijn sets vinden altijd gretig aftrek. Bekend van zijn OHM (Only House Music) serie, zochten we de laatste nieuwe release, nummertje 9 alweer, voor je op.

Enjoy the music.

[soundcloud]https://soundcloud.com/dj_energy_nl/edwin-collins-presents-ohm-009[/soundcloud]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *