Ibiza jeugd zuipt

  • Home
  • Ibiza jeugd zuipt

alcoholprobleemIBIZA – De jeugd op Ibiza lust wel een slokje. Zeg maar gerust een flinke slok, want uit onderzoek blijkt dat de jeugd die uitgaat onbeheerst aan de alcoholische drank gaat.

En dat doen ze dan ook meteen in een rap tempo, want 40 procent van de jongeren gebruikt in twee uur tijd vijf of meer drankjes met alcohol. Het alcoholgebruik zit dan nu ook op een dusdanig niveau dat de gemeente werkt aan de mogelijkheden om “de plaag”, zoals ze het zelf noemen, te bestrijden.

Het hoofd van het Gemeentelijk Plan inzake drugs (PMD), Ivan Castro, liet weten dat het eiland kampt met een ernstig alcohol probleem. Hij presenteerde gisteren in een plan de eerste doelstellingen en actielijnen. Het plan houdt onder andere in dat jongeren en hun ouders samen moeten proberen te voorkomen dat een gezellige borrel ontaard in een alcoholprobleem. Daarbij zal er ook campagne gevoerd worden door onderwijsinstellingen. Ook zal er beter gecontroleerd worden op de illegale verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *