Ibiza in de groei

  • Home
  • Ibiza in de groei

Ibiza heeft een permanente bevolking van ongeveer 150.000 inwoners, een aantal dat in de zomermaanden aanzienlijk toeneemt als gevolg van het toerisme. De bevolking is divers, met een aanzienlijk aantal buitenlandse inwoners en expats die bijdragen aan het kosmopolitische karakter van het eiland. Naast de lokale Ibizanen (of Eivissencs) omvat de bevolking mensen uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Nederland en andere landen, wat de multiculturele samenstelling van het eiland weerspiegelt.

Ibiza trekt jaarlijks ongeveer 3 miljoen toeristen, een indrukwekkend aantal gezien de grootte van het eiland. Deze bezoekers zijn voornamelijk afkomstig uit Europese landen, maar er is ook een groeiend aantal internationale bezoekers van buiten Europa. Het toerisme is sterk seizoensgebonden, met een piek in de zomermaanden juni tot augustus, wanneer het eiland zijn maximale capaciteit bereikt.

De economie van Ibiza leunt sterk op toerisme, dat meer dan 80% van het bruto binnenlands product (BBP) van het eiland uitmaakt. Naast toerisme zijn ook landbouw, visserij en in mindere mate handel belangrijke economische activiteiten. De werkgelegenheid op het eiland is hoog tijdens het toeristenseizoen, met een breed scala aan banen in de horeca, retail en entertainmentsector.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *