Ibiza Horse Valley  – ontdek het eiland ter paard

  • Home
  • Ibiza Horse Valley  – ontdek het eiland ter paard

Soms lees je van die verhalen waarvan je hart spontaan gaat smelten. Waarbij je het gewoon nog een keer moet lezen, omdat je het bijna niet kan geloven dat zulke mooie dingen nog bestaan. Het verhaal van David en Monique, de trotse eigenaren van de Ibiza Horse Valley, is er zo een.

Herstel

In 2010 is deze non-profit organisatie opgericht om mishandelde en verwaarloosde paarden vanuit heel de wereld te redden en de juiste verzorging te bieden. Het doel van de vallei is om de paarden weer terug te brengen in een kudde, en hen zo de kans te geven om hun natuurlijke gedrag en sociale vaardigheden weer op te pikken.

Zodra de paarden weer fysiek hersteld zijn, geeft Ibiza Horse Valley hen langzaam de kans om weer terug te keren in de paardrijdwereld. Maar dit kan een erg lang proces zijn; het is moeilijk voor paarden om de mens weer te vertrouwen nadat hen zoveel trauma is aangedaan. Daar is erg veel tijd en geduld voor nodig, maar volgens David en Monique altijd het wachten waard.

De Ibiza Horse Valley ligt aan de noordelijke kant van het eiland, bij het natuurpark van Es Murta. De paarden leven dus in het semi-wild, en kunnen vrij rond rennen in een gebied van meer dan 40 hectare grond.

Activiteiten – ontdek het eiland ter paard

Bij de vallei kan je je opgeven voor verschillende buitenritten op een van de paarden die hier fysiek weer aan toe zijn. Dit is niet alleen en prachtige ervaring, maar ook een geweldige kans om Ibiza op een manier te ontdekken zoals je het eiland nog nooit eerder hebt gezien. Je kan kiezen voor een halve dag (half day experience). Deze rit is door de bergen van Ibiza en zal ongeveer 4-5 uur zal duren. Maar als je liever ook naar het strand gaat, dan kan je kiezen voor een langere rit van ongeveer 8 uur (full day experience).

De mishandelde paarden die bij de horse valley terecht komen zijn afkomstig vanuit alle hoeken van de wereld. Ieder paard heeft een eigen verhaal, wat je terug kan lezen op de website. Op de website kan je je ook opgeven voor een buitenrit, of de organisatie steunen met een donatie.

Als jij deze zomer op het eiland bent en je wil een keer het echte Ibiza ervaren, (en dan hebben we het hier niet over doorhalen in de Amnesia), dan is een bezoek aan de vallei een echte aanrader. Ontdek het authentieke Ibiza op een schitterende manier!

Posted in Al het nieuws Column

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *