Ibiza honing met keurmerk

  • Home
  • Ibiza honing met keurmerk

ibiza-honingIBIZA – Meer dan 25 jaar geleden werd de imkervereniging Ibiza opgericht en sindsdien is de belangrijkste taak de integrale ontwikkeling van de bijenteelt in alle gebieden van het eiland te stimuleren.

Om dit te realiseren geeft de vereniging technische trainingen aan haar leden. Er is veel veranderd in de afgelopen 25 jaar zoals procedures en wettelijke voorschriften voor het gilde van de bijenteelt. Antonio Escandell werkt al 30 jaar met bijen. Hij kwam in contact met het vak imker toen de buurman wat kasten had en wilde uitbreiden. Omdat zijn land te klein was vroeg hij naar de interesse van Antonio en zo begon het allemaal.

“Alles is veranderd sinds die tijd; bijenkorven zijn gemoderniseerd en de extractie van de honing werd vroeger nog met de hand gedaan daar waar nu een machine het werk heeft overgenomen.” De productie van de honing is al een paar jaar aan de matige kant als gevolg van de grote droogte op het eiland. Maar ook de komst van de Aziatische honingbij draagt niet bij aan een gunstige opbrengst. Maar verder is er op Ibiza een uitstekend klimaat voor de bijen. Escandell is dan voorlopig ook niet van plan om met zijn mooie beroep te stoppen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *