Ibiza gaat op slot

  • Home
  • Ibiza gaat op slot

Het eiland Ibiza zal vanaf morgen en in ieder geval tot 30 januari gesloten blijven, afhankelijk van hoe de epidemiologische situatie van het eiland evolueert, dat momenteel “extreem risico loopt” vanwege de toename van positieve testen in covid.

De uitzonderingen die worden overwogen om het eiland te kunnen verlaten en betreden, zijn: hulp aan gezondheids- of veterinaire zorgcentra, diensten en instellingen; naleving van arbeids-, professionele of zakelijke verplichtingen; hulp aan onderwijscentra, hulp en zorg voor ouderen, minderjarigen en afhankelijke personen of kwetsbare mensen; reizen naar financiële en verzekeringsinstellingen; zorg vereist voor openbare lichamen, vernieuwing van officiële documentatie; het afnemen van examens en alle naar behoren gemotiveerde activiteiten.
Om onnodige verplaatsingen te voorkomen, komen er controles in havens en luchthavens.

De perimetersluiting werd vanmorgen aangekondigd door de woordvoerster en minister van het voorzitterschap van de regering, Pilar Costa, in Formentera. In dezelfde aankondiging heeft hij gemeld dat Formentera niveau 4 van gezondheidswaarschuwing zal invoeren.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *