Iberia staakt, puinhoop op luchthavens

  • Home
  • Iberia staakt, puinhoop op luchthavens

staking-iberiaEen vijfdaagse staking die in de nacht van zondag op maandag om 12 uur is begonnen, zal de komende dagen naar verwachting chaos veroorzaken in het Spaanse luchtverkeer. Personeel van de luchtvaartmaatschappij Iberia legt het werk neer uit protest tegen het plan om ruim 3800 banen te schrappen.

Tot en met vrijdag heeft Iberia alvast 415 vluchten gecanceld. Naar schatting 1200 vluchten van andere vliegmaatschappijen zullen door de staking worden getroffen. Bij Iberia zullen zowel piloten en cabinepersoneel als werknemers van de bagageafdeling op de luchthavens meedoen aan de werkonderbrekingen. In februari en maart staan in totaal drie soortgelijke vijfdaagse protestacties gepland.

Deze eerste stakingsweek valt samen met de voorjaarsvakantie op Britse scholen. Het Verenigd Koninkrijk levert de grootste bijdrage aan de Spaanse toeristische sector. Minister van Transport Ana Pastor liet vorige week becijferen dat de staking de Spaanse economie meer dan 10 miljoen euro per dag kost.

Omdat ook het grondpersoneel en bagage medewerkers het werk hebben neergelegd, zullen ook vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen vertraging oplopen of geannuleerd worden. Als je rond deze tijd moet vliegen, raadpleeg dan eerst de website van Aena voor je naar de luchthaven gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *