Hulp in huishouding jat sieraden

  • Home
  • Hulp in huishouding jat sieraden

sieradenEen vrouw, die werkzaam was als hulp in de huishouding bij verschillende huizen in San Antonio, is gearresteerd voor het stelen van sieraden uit een huis. De sieraden hebben een geschatte waarde van totaal € 6.000

Van de buit is niets meer terug gevonden, de vrouw had deze reeds verzilverd. Na haar aanhouding vertelde ze aan de politie dat ze het geld nodig had om in haar levensbehoefte te kunnen voorzien. De 34 jarige Spaanse vrouw werd afgelopen maandag door de Guardia Civil van San Antonio aangehouden en in verzekering gesteld.

Een paar weken geleden werd er door één van de bewoners van de huizen waar de vrouw werkzaam was, aangifte gedaan van de diefstal van ringen, oorbellen en armbanden. De aangever vermoedde dat de schoonmaakster bij de verdwijning betrokken was, omdat zij plotseling had besloten niet meer op haar werk te zullen verschijnen.

Bij het onderzoek wat volgde werd ook bekend waar het goud was verkocht. De opkoper had netjes de ID gegevens van de vrouw genoteerd. Bij deze notities bleek ook dat er nog meer sieraden van de vrouw waren gekocht die waarschijnlijk ook uit diefstal afkomstig waren. Deze keer echter uit een ander huis.

De gedetineerde werd woensdagochtend voorgeleid bij de rechtbank. Daar oordeelde de rechtbank dat de vrouw in vrijheid haar veroordeling mocht afwachten. Zij dient zich wel met regelmaat te melden bij de politie in de tussentijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *