Huizenprijzen dalen

  • Home
  • Huizenprijzen dalen

Pisos.com prijzen 2014IBIZA – De website pisos.com kwam vandaag met hun gebruikelijke jaarcijfers waaruit blijkt dat de dalende trend nog niet werd doorbroken in 2014. Maar op Ibiza telt de crisis niet.

Na de regio Baskenland (2.936 euro) wordt er op Ibiza wel de hoogste gemiddelde prijs per vierkante meter betaald voor het onroerend goed: 2.057 euro kost een vierkante meter woning op het eiland. Althans, letterlijk gezien op de Balearen, dus zal de prijs op Ibiza nog ietsje hoger zijn. De derde plek wordt ingenomen door de regio Madrid waar je 20.21 euro dient te betalen per vierkante meter. Landelijk ligt de prijs een stuk lager want gemiddeld betaal je in Spanje slechts 1.559 euro per vierkante meter woning.

De markt op Ibiza trok in de stad wel aan want daar stegen de prijzen met een kleine 8 procent ten opzichte van die van 2013. Dit komt er op neer dat je in de hoofdstad van het eiland 3.719 euro per vierkante meter mee moet nemen om eigenaar te kunnen worden. Alleen Sitges in de provincie Catelonië is met 3.847 euro nog duurder. Over geheel Ibiza gezien werd er 8,07 procent meer betaald voor een woning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *