Huis verhuren op Ibiza vaak illegaal

  • Home
  • Huis verhuren op Ibiza vaak illegaal

villa-ibiza-hurenVeel huiseigenaren op Ibiza verdienen een aardig zakcentje bij door hun woning in de vakantieperiode te verhuren. Maar de overheid gaat hier strenger op toezien want de meeste huiseigenaren verhuren zonder de benodigde vergunning.

Wil je een woning op Ibiza verhuren dan kan je dat relatief makkelijk zelf doen. Toch is het inschakelen van een goede agent zeker zijn geld waard. Een goede agent zal je op de hoogte brengen van alle (fiscale) gevolgen van de verhuur. De agent zal een commissie berekenen, maar die verdient zichzelf makkelijk weer terug. Ibiza is immers zeer gewild bij de toeristen die Spanje aandoen in de zomer.

In principe heeft u een vergunning nodig als je je huis op Ibiza verhuurt aan toeristen. Verhuur in de zomermaanden wordt ook wel korte termijn huur genoemd. Voor het verhuren op langere termijn heb je geen vergunning nodig. Zorg er bij korte termijn verhuur (voor vakantie verhuur) voor dat het duidelijk is dat het om tijdelijke verhuur gaat en maak altijd een contract op. De Spaanse wetgeving kent een strenge huurbescherming voor woningen die twaalf maanden worden verhuurd. Leg afspraken met huurders goed schriftelijk vast.

Het aanvragen van een vergunning voor de verhuur van je woning in de zomermaanden kan een lange tijd in beslag nemen. Er zal een inspectie volgen om te zien of je woning aan de in de vergunning opgenomen eisen voldoet bijvoorbeeld. De aanvraag dient plaats te vinden in de gemeente waaronder je adres valt en kan door iedere eigenaar zelf worden gedaan.

Ben je eenmaal in het bezit van een vergunning, dan is de keuze aan jou om te werken met een agent, of om zelf een website te maken zoals deze: www.ibizapoolvilla.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *