16.2 C
Ibiza Town

Huis Ibiza het duurste

Moet lezen

huizen-balearenIBIZA – Ibiza stad is de duurste stad van meer dan 25.000 inwoners op de Balearen als het gaat om de aanschaf van onroerend goed. Je betaalt er 2.350 euro per vierkante meter. Op de tweede plaats in de lijst staat Santa Eularia.

In Santa Eularia betalen kopers van een woning gemiddeld 2.311 euro per vierkante meter. De financiële crisis lijkt geen indruk gemaakt te hebben want deze twee grote gemeenten op Ibiza en als je op een koopje uit bent, dan zit je verkeerd als je dat op Ibiza zoekt. Voor koopjes reis je het beste af naar Vila in Palma want daar hoef je slechts 1.445 euro per vierkante meter te betalen voor de aanschaf van onroerend goed; een daling van 905 euro. Deze cijfers werden bekend gemaakt door het Ministerie van Ontwikkeling, die de prijzen van particuliere woningen volgde binnen gemeenten met meer dan 25.000 inwoners in het tweede kwartaal.

Ibiza en Santa Eularia zijn de duurste van de negen gemeenten met meer dan 25.000 inwoners op de Balearen, Calvià overschrijdt € 2.000 per vierkante meter (2.258), en staat daarmee op afstand van de prijzen die door de twee aanvoerders van de lijst genoteerd werden. De rest varieert van € 1.073 per vierkante meter zoals in Inca en 1.531 in Ciutadella.

De huizenprijzen in Ibiza stad stegen in het tweede kwartaal, een lichte 2,4% ten opzichte van het eerste kwartaal, terwijl in Santa Eularia de stijging geringer was met slechts 0,5%.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel