Es Vedra: meest magische plek van Ibiza

  • Home
  • Es Vedra: meest magische plek van Ibiza

Sprookjes bestaan niet… of toch wel? Het sprookje om mijn prins op het witte paard op Ibiza tegen te komen had ik allang laten varen, maar de mysterieuze geruchten rond de ‘magische rots’  Es Vedra kon ik toch niet loslaten. Nu geloof ik zelf helemaal niet in UFO’s, spoken, en al dat soort onzin. Maar toch had ik al zoveel over het kleine rotsachtige eiland gehoord dat ik besloten had zelf maar eens op ontdekkingspad te gaan om de waarheid te achterhalen.

 

Samen met een lokale eilandbewoner probeerde ik zo dicht mogelijk bij de rots te komen. Maar zonder boot gaat dat wat lastiger, want de rots ligt ongeveer op een afstand van 2,5 km voor de zuidwestelijke kust van Ibiza, vlakbij Cala d’Hort. En nadat ik  had gelezen dat de extreem hoge concentraties van metalen en mineralen in de Es Vedra kompassen en motoren in de omgeving zouden kunnen verstoren, liet ik die boot ook maar voor wat het was. Er wordt beweerd dat de 400 meter hoge rots een sterk magnetisch krachtveld heeft, en op twee na de meest magnetische plek ter wereld is. Alleen de Bermuda driehoek en de Noordpool zouden sterker zijn.

 

Wij begonnen ons nachtelijke avontuur bij het strand van Cala d’Hort en reden toen helemaal de bergen in naar boven. Hier was geen straatverlichting en geen mens te bekennen. Terwijl we in het donker naar boven reden vertelde de bestuurder dat in deze zelfde bergen ooit een vliegtuig was gecrasht dankzij de krachten van de rots. Yeah right . Toen hij mijn spottende gezicht zag, zei hij ook dat hij zelf twee keer een scooter ongeluk had gehad, precies op de exact zelfde plek, hier dichtbij het magnetische eiland. Oke, apart.

 

Eenmaal boven op de berg parkeerde we de auto en wrongen wij onszelf door wat struiken om zo het beste uitzicht van de Es Vedra te krijgen. Toen ik naar beneden keek kreeg ik het letterlijk even Spaans benauwd. Living on the edge was altijd wel m’n ding, maar zo letterlijk als aan de rand van een klif staan had ik het nog nooit ervaren. Maar heel veel tijd om bang te zijn had ik niet, want ik werd al snel afgeleid door het spectaculaire uitzicht  om mij heen. De schemering van de volle maan reflecteerde op het water, en de rots stak er met zijn drakenachtige vorm er sprookjesachtig boven uit.Ik die normaal praat voor tien, wist zelf ook even geen woord uit te brengen. Had ik nou eindelijk die magie van Ibiza ontdekt, waar iedereen het altijd over had?

 

Of de Atlantis verhalen en paranormale geruchten waar zijn, daar ben ik nog steeds niet van overtuigd. Maar toch op dat moment wist ik het zeker, het eiland van Ibiza heeft zoveel meer te bieden dan alleen feesten. Het bezoek aan de Es Vedra was waanzinnig mooi, en heeft op mij meer indruk gemaakt dan welke line-up dan ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *