Hotspot 2016: Kasbah

  • Home
  • Hotspot 2016: Kasbah

13618046_863765750423185_231065825_nSAN ANTONIO – Aan de rand van een vergeten baaitje net even buiten San Antonio vinden we een paradijselijke zaak waar de zonsondergang beleefd kan worden in een welhaast serene rust.

En hoewel San Antonio misschien niet bij iedereen bekend staat als een plek waar je goed kunt eten, is het toch de moeite waard om net even verder te kijken dan naar de reguliere fastfood zaken in de badplaats. Het is bijna een jaar geleden nadat we Kasbah bezochten om de kaart te proeven en het is duidelijk dat de eigenaar niet op zijn lauweren heeft gerust tijdens onze afwezigheid. Het terras is geheel vernieuwd en groter gemaakt en bovendien is er een nieuwe chef aangetrokken. Na een gastvrij ontvangst lieten we ons verrassen door hem terwijl we natuurlijk genoten van een onvergetelijke zonsondergang.

13624477_863765810423179_310705581_n

Het keuken team heeft een hele berg ervaring meegenomen vanuit een aantal top restaurants uit Londen en samen met een uitgebreide dranken kaart waarop een flinke lijst met cocktails te vinden is en een verleidelijke wijnkaart is er een overdaad aan keuzes. Purple Rain bijvoorbeeld, is een op de popster Prince geïnspireerde cocktail die in de buurt komt van een mojito, terwijl de Coronarita een speelse bevroren margarita betreft die geserveerd wordt met een fles Corona die er op zijn kop in gezet is. Aan creativiteit geen gebrek.

13607933_863765753756518_2016251882_n

Het originele menu is opgedeeld in Land, Zee, Aarde en Vuur die respectievelijk vlees, vis,groenten en grill vertegenwoordigen. Ons eerste gerecht waren bietjes met gestremde geitenmelk met honing. Een smaakvolle opener waarmee meteen het vermogen van de keuken werd bewezen.

13618046_863765750423185_231065825_n

De presentatie van de gerechten was werkelijk subliem te noemen, maar het hoogtepunt kwam in de vorm van tonijn sashimi met gepureerde avocado en granaatappel waarbij ook schijfjes radijs in de vorm van mosselen geserveerd werden. Het was net zo lekker als het eruit ziet, een culinaire combinatie die zijn weerga haast niet kent. Dit werd welhaast nog overtroffen echter door het volgende gerecht wat bestond uit gegrilde garnalen die werd begeleid door mango- en avocado schijfjes en een carpaccio gel.

13649441_863765773756516_1983443491_n

Onze tweede vegetarisch gerecht bestond uit een licht gepocheerd ei met asperges samen met wat truffelschuim. De texturen bij elkaar waren een uitstekende combinatie.
De keuzes in vlees zijn er in overvloed bij Kasbah en de stukjes varkensvlees gesneden van de buik in combinatie met een verrassend smaken rode kool stelde ons zeker niet teleur, mede omdat de geplette pinda garnituur samen met de zoete saus een fusie twist gaven aan dit klassiek gerecht.

13649441_863765813756512_1365313078_n

Het menu van de nagerechten is er één waarbij modern klassiek ontmoet en waar exclusief dineren gecombineerd wordt met casual.

Pindakaas en jam was een goddelijke pindakaas parfait gepaard met gekarameliseerde Peanut Bros en aardbeien, maar de ster van de show was zonder twijfel Chocolate Textures, een witte chocolade parfait met chocolade ganache, chocolade bodem, honingraat en basilicumblaadjes.

Kasbah is een restaurant wat ons ieder jaar weer weet te verrassen en overtreft keer op keer onze verwachtingen. Een ware hotspot die vorig jaar ook in de Bay van San Antonio een dependance opende en in de winter vertrekt de crew naar hun restaurant in Andorra.

Voor een ontspannen ontbijt, lunch of diner in combinatie met hun live jazz optredens op de vrijdag zeker een plek waar je graag wilt zijn. Ook als het alleen maar voor een heerlijke cocktail is natuurlijk.

Voor reserveringen bel je met +34 971 96 08 93 of bezoek je de Facebook pagina.

13644064_863765723756521_1675178632_n

Carrer de la Soledat 68
SANT ANTONI DE PORTMANY

[googlemap lat=”38.98429472540506″ lng=”1.2956196069717407″ align=”undefined” width=”495px” height=”225px” zoom=”17″ type=”G_NORMAL_MAP”]38.984295,1.29562[/googlemap]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *