Hotels toch even vol als vorig jaar

  • Home
  • Hotels toch even vol als vorig jaar

Hoewel het begin deze maand voor het eerst minder druk lijkt op Ibiza, tonen nieuwe cijfers aan dat de hotels in juni 2018 even vol waren als vorig jaar.

 

De hotelfederatie Ibiza en Formentera (FEHIF) heeft nieuwe gegevens openbaar gemaakt wat laat ziet dat de hotelbezetting op beide eilanden in juni ongeveer gelijk is aan vorig seizoen. De hotelbezetting is in juni met 0,2% toegenomen ten opzichte van deze zelfde periode vorig jaar.

 

Het gedeelte van Ibiza waar de hotelbezetting wel degelijk is afgenomen is volgens het nieuwe onderzoek van FEHIF  San Antonio. Nieuwe cijfers laten zien dat de hotels hier wel minder druk zijn dan vorig jaar. Concurrerende vakantiebestemmingen als Kroatië, Griekenland en Turkije lokken veel toeristen weg uit dit gedeelte van het eiland.

 

Ook de hotels in Sant Joan aan de noordelijke kant van het eiland lijken minder druk te zijn dan voorgaande jaren. Volgens de nieuwe data zien de hotels in  Santa Eulària daarentegen juist een lichte stijging.  De hotelbezetting is in dit gedeelte van het eiland is toegenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *