Hoteliers klagen over belastingdruk in 2013

  • Home
  • Hoteliers klagen over belastingdruk in 2013

hoteliersDe Hotel Business Federation Ibiza en Formentera (Fehif) heeft gisteren haar beklag gedaan over de “golf van de belastingdruk” die volgend jaar van grote invloed zal zijn op de omzetten en de werkgelegenheid in de sector.

 

Het meest opvallend is de stijging van de onroerende voorheffing (IBI), die op Ibiza met 85 procent is toegenomen tussen 2004 en 2012, zo blijkt uit een rondvraag bij 28 vestigingen op het eiland . “Ik bedoel, is bijna vier keer boven de CPI gestegen,” zegt het rapport, waarin wordt benadrukt dat in 2012, “tijdens de crisis, de heffing is toegenomen met 17,39 procent.”

Op het eiland Formentera, waar de IBI-stijging werd gecontroleerd bij vijf hotels, is het bijna 118 procent als we spreken over dezelfde periode en in 2012 was de stijging 10 procent, twee en een half keer de inflatie.

Hoteliers verwijzen ook naar de toerisme-BTW-verhoging met 2 procent naar 10 procent momenteel. Daarnaast is de inkomstenbelasting verhoogd en de regering op de Balearen heeft ook nog eens een verhoging van de grond belasting in de planning.

300.000 euro voor containers
Het feit dat de regering heeft besloten om een belasting te heffen op verpakkingen betekent ook extra uitgaven ter grootte van € 300.000 voor toeristische bedrijven op het eiland, volgens de schatting van de Vereniging van Hoteliers. En dan is er nog een nieuwe maatregel waarbij grootverbruikers van water een veel hogere vergoeding gaan betalen in het nieuwe seizoen.

DE branche vraagt zich af hoeveel hotels deze grote lasten nog zullen kunnen dragen in het nieuwe seizoen en luiden de noodklok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *