Hondsdolheid in Spanje

  • Home
  • Hondsdolheid in Spanje

hondsdolheidEr is rabiës in Spanje geconstateerd in Spanje. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor hondsdolheid in Spanje. Op honderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad Madrid, in het dorpje Argés, is hondsdolheid vastgesteld. De ziekte kan zich makkelijk verspreiden onder zoogdieren, en dus ook de mens.

Hondsdolheid is een virusinfectie van de hersenen die als ze eenmaal is uitgebroken, dat wil zeggen als de patiënt eenmaal symptomen van infectie vertoont, vrijwel altijd dodelijk afloopt voor mens of dier. Zeer zorgwekkend dus. Wie zijn hond of kat mee naar Spanje wil nemen is verplicht om het dier in te laten enten tegen rabiës, hondsdolheid. De ziekte wordt verspreid doordat een met de ziekte besmet beest, likt of bijt.

Gaat jouw huisdier mee op vakantie naar Spanje of naar Ibiza? Zorg dan dat deze ingeënt is, hou je hond altijd aangelijnd en vermijdt ieder contact met andere zoogdieren. Loopt het dier los dan kunnen de autoriteiten beslissen het dier te vangen en in te laten slapen.

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij je eigen dierenarts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *