Hond in de auto

  • Home
  • Hond in de auto

hond-autoIBIZA – Honden achterlaten in auto’s met dit warme weer is levensbedreigend. De temperatuur in de auto kan in een paar minuten razendsnel oplopen.

Het gaat niet om voldoende zuurstof maar om de temperatuur, dus ook met de raampjes op een kier kan een hond binnen enkele minuten aan de warmte bezwijken in de opgesloten auto. Wanneer je in een auto een hond aantreft die oververhit dreigt te raken, twijfel niet maar onderneem actie. Is de eigenaar niet in de buurt en ook niet –snel- te lokaliseren, waarschuw dan zo snel mogelijk de politie.
Komt de politie niet snel opdagen, dan kan je om de hond te redden een ruitje inslaan. Een oververhitte hond moet zo snel mogelijk naar een dierenarts. In de tussentijd kan je proberen het dier zoveel mogelijk te laten afkoelen. Dit gaat het best door een natte handdoek over de hond heen te leggen.

Als het echt een kwestie is van leven of dood, kan het inslaan van een ruit om de hond te redden worden gezien als ‘zaakwaarneming’. Dat is een juridische constructie waarbij je optreedt in het belang van een ander.

hond-in-auto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *