Hippie markten op Ibiza

  • Home
  • Hippie markten op Ibiza

HIPPIEMARKTEN – Als je Ibiza bezoekt, dan kan je een bezoekje aan één van de inmiddels vele hippiemarkten natuurlijk niet overslaan. Een grote kans dat je er slaagt om iets leuks te kopen en je hebt meteen een idee wat de nieuwste Ibiza trends zijn. Een overzicht van de leukste en grootste hippiemarkten met foto’s en links naar de websites, exclusief bij Ibizavandaag.

las dalias

Hippiemarkt Las Dalias

LAS DALIAS (San Carlos)
Toen in er in de jaren ’60 veel kunstenaars, ontwerpers, hippies en artiesten naar Ibiza kwamen, werden er ook bijzondere dingen gemaakt door deze mensen. En nog steeds vind je op de markt spullen terug die aan deze tijden herinneren zoals tassen, kleding en sieraden. Vaak handgemaakt.

Nachtmarkt Las Dalias

Nachtmarkt Las Dalias

Las Dalias is iedere zaterdag tussen 1 mei en 31 oktober geopend voor het publiek en trekt vele duizenden bezoekers iedere week. De markt is ontstaan naast een in 1954 geopende bar met daaraan vast gebouwd een danszaal. Deze zaal werd door de lokale bevolking gebruikt voor bruiloften en partijen. Aan het einde van de jaren ’60, begin jaren ’70 spraken de hippies vaak af bij deze bar en ze namen dan de door hun gemaakte producten mee om te verkopen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een enorme markt die bekendheid heeft verworven over de hele wereld. De eerste officiële markt vond plaats in 1985 en er waren toen vijf kramen. Tegenwoordig zijn het meer dan 200 kramen die worden opgesteld en op drukke dagen reizen 20.000 bezoekers af naar deze markt, waar het publiek welkom is van 10 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds.

De markt doet haar naam eer aan, hippiemarkt. Je kunt er dus de gekste producten aantreffen, waarvan sommige de enige in hun soort zijn. Je ziet er onder andere muziekinstrumenten, tapijten, gedcoreerde tassen en kledingstukken in een typische Ibiza stijl, maar ook veel Indische en Thaise spulletjes worden er verkocht.

Op het terrein zijn meer dan voldoende mogelijkheden om wat te eten, een drankje te doen of om op je gemakje naar live optredens van verschillende artiesten te luisteren.
Las Dalias is te bereiken als je naar Santa Eularia rijdt en in het dorp ga je richting San Carlos (Sant Carles op de borden). Net voor je het dorp binnenrijdt zie je de markt vanzelf aan je linkerhand. Er zijn drie grote (betaalde) parkeerterreinen bij de markt. Er rijden vanuit Santa Eularia ook bussen naar Las Dalias in Sant Carles.

In de zomermaand is er ook een avondmarkt, dan is de markt van juni tot september op maandag geopend van 19 uur tot 1 uur ’s nachts. In juli en augustus is de markt ook nog op dinsdagavond.

Meer informatie over de markt en de agenda van de live optredens kan je vinden op de officiële website van Las Dalias.

punta-arabi-0

Punta Arabi hippiemarkt in Es Canar

PUNTA ARABI (Es Canar)
Punta Arabi bestaat al sinds 1973. In dat jaar bood de eigenaar van het hotel “Punta Arabi” de hippies op het eiland aan om hun handgemaakte spulletjes er aan de man te brengen.
Net zoals de markt hierboven begon het allemaal met vijf kraampjes: Maggie die zoete lekkernijen verkocht, een vrouw uit Formentera die haar zelf gemaakte wollen truien verkocht met wol van haar eigen schapen, een man die jonge hondjes verkocht, kinderen die op de markt hun speelgoed probeerden te ruilen en tot slot iemand die sieraden had meegenomen uit India en ze op Ibiza aan de man bracht.

punta-arabi-2

Live muziek op de hippiemarkt

Er werd muziek gemaakt ter plaatse en er was altijd een hele ontspannen sfeer. En de markt is inmiddels uitgegroeid tot de grootste hippiemarkt op Ibiza en telt nu iedere woensdag meer dan 500 kramen. Maar de sfeer is nog precies zoals die in 1973 was, zeer gemoedelijk.
De markt biedt je een keur aan mogelijkheden om wat te eten of te drinken zoals verse fruitsappen, wijn en frisdranken, maar ook zijn er verschillende restaurants waar ze tapas of paella serveren.

Punta Arabi is iedere woensdag open, van april tot oktober, tussen 10 uur ’s morgens en 18 uur ’s middags.

Vanaf Santa Eulalia volg je met de auto de borden richting het plaatsje Es Canar. Nét voor je het dorp inrijdt sla je rechtsaf en volg je de borden ´Club Punta Arabí´ richting ´Cala Martina´. Vervolgens rij je tot het eind van de straat waar je zowel openbare parkeerplaatsen vind als een privé parkeer terrein waar tegen betaling geparkeerd kan worden. De openbare parkeerplaatsen zijn meestal al vroeg allemaal bezet.

Je kunt ook met de taxi naar deze markt. Iedere taxi chauffeur kent de markt, dus die brengt je er vanzelf. Vanuit Ibiza en Santa Eularia rijden er ook bussen naar Es Canar.

Wil je Punta Arabi op een bijzondere manier bereiken, neem dan de aguabus naar Es Canar. Deze boot vertrekt met grote regelmaat vanuit Ibiza stad, Santa Eulalia, San Miguel, Portinatx of San Antonio. Op de website van Aquabus kan je alle informatie vinden over deze boottocht.

De markt heeft ook een eigen website.

hipodromo-sant-jordi
De hippiemarkt in de hipodromo in San Jordi

SANT JORDI HIPODROMO
Op de oude paardenrenbaan van Sant Jordi vinden we een markt die een mix is tussen een rommel- en een hippiemarkt. De markt wordt iedere zaterdag georganiseerd van 9:30 tot ongeveer 14:30, het hele jaar door. In de wintermaanden is de markt drukker bezocht (september tot april) dan in de zomer. Op de markt kan je net als bij andere soortgelijke markten op Ibiza ook handgemaakte spullen terugvinden, maar het is er vooral een rommelmarkt met veel spullen die komen uit oude schuren bijvoorbeeld. Het hele terrein is bezet met kraampjes of met plekken waar mensen hun waar op kleden op de grond hebben uitgestald.

hipodromo-sant-jordi-2

Het café bij de hippiemarkt van San Jordi

Voor je de markt binnenkomt zul je zien dat er ook auto’s te koop aangeboden worden en een enkele keer jonge dieren. In het begin van het nieuwe jaar worden er ook netten met sinaasappels en mandarijnen voor de deur verkocht. Deze markt kent één restaurant voor de broodnodige versnaperingen en er is regelmatig een live optreden van zangers of muzikanten.

De kunst lijkt het op deze markt om tussen de vele aangeboden rommel iets te vinden waar je al langere tijd naar zocht, maar de meeste spullen zijn hier voor ons verwende Nederlanders volledig onbruikbaar. En als je op zoek bent naar HELE grote aardewerken potten, één keer per maand staat er een vrachtwagen op het terrein vanuit waar deze direct aan de consument verkocht worden.

Openingstijden
Elke zaterdag van 09:00 – 14:30

Locatie
Hipodromo Sant Jordi
Carretera Al Aeroport km 4.1,
Sant Josep de SA Talaia

cala-llenya-1

Snuffelen op de markt van Cala Llenya

CALA LLENYA
Net even buiten Sant Carles treffen we het hele jaar door op de zondag een leuke, gezellige en niet al te grote markt. Ook dit betreft een mix tussen een hippie- en een rommelmarkt. Tussen de rommel is hier over het algemeen nog wel wat leuke antiek te vinden wat uit oude boerderijen op het eiland komt. De markt is in de wintermaanden flink druk en er is ook een restaurant aanwezig. In de loop van de dag zijn er ook altijd live optredens. Het aantal kraampjes bedraagt ongeveer 50 stuks.

Als je Sant Carles binnenrijdt (zie Las Dalias), dan zie je net voor de dorpskern aan je rechterhand een bordje met daarop Cala Llenya. Als je deze borden volgt, dan kan het niet missen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *