Het weer op Ibiza

  • Home
  • Het weer op Ibiza

De afgelopen dagen was het bewolkt op Ibiza. Maar het hoogseizoen begint bijna dus je merkt dat de temperaturen stijgen. Je wilt misschien graag weten wat je kan verwachten als je naar Ibiza komt. De weersvoorspelling van Ibiza hebben we daarom voor je op een rijtje gezet. 

Het warme Middellandse Zeeklimaat maakt Ibiza een populaire vakantiebestemming. Van half juni tot de tweede helft september is het op het eiland zomers noemen. Dit zijn de meest zonnige en droogste maanden met zeer weinig neerslag. De temperatuur tikt vanaf juli tot midden september zelfs gemiddeld de 30 graden aan. Met een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 25 graden is het zeewater prima voor een verkoelende duik. Half mei tot half juni, eind september en de laatste weken van oktober kun je als overgangsperiode zien. Het kan aangenaam zomers zijn, maar het aantal uren zon en de temperatuur zijn niet zo stabiel als in het ‘hoogseizoen’.

Juni
De temperaturen lopen op van 20°C in de vroege ochtend tot 28°C op het midden van de dag, gemiddeld liggen de temperaturen overdag rond 26°C in juni en september. Kortom, het weer op Ibiza in juni is heerlijk als je het niet overdreven warm wilt hebben en een rustige zonnige vakantie wilt.

Juli
Vaak liggen de temperaturen overdag rond de 29°C in juli en augustus. Maar het kan ook nog een aantal keer oplopen tot wel 33°C. Een pittige zomermaand dus, maar in de zee kan je heerlijk afkoelen. Een paar keer insmeren per dag is dus zeker aan te raden. 

Onderstaande tabel is gebaseerd op jarenlang geregistreerde data en weergegevens en geeft een goed beeld over het algemene klimaat op Ibiza

weer-1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *