Het imago van Spanje in het buitenland

  • Home
  • Het imago van Spanje in het buitenland

rieVolgens de laatste peiling van het Real Instituto Elcano hebben de Spanjaarden nog steeds vertrouwen in het Koningshuis om het image van Spanje in het buitenland te vertegenwoordigen. De Koning echter wordt dit keer voor het eerst minder gewaardeerd dan zijn vrouw Koningin Sofia en zijn zoon Prins Felipe.

De ondervraagde Spanjaarden geven de Koning een cijfer van 6,5 maar zijn zoon Felipe krijgt een cijfer van 6,8 en de Koningin Sofia zelfs een 7 van de 10 punten als beste vertegenwoordiger van Spanje in het buitenland. De recente schandalen van onder andere de Koning met zijn jachtvakantie in Afrika hebben hem schade berokkend. Ook het schandaal met Urdangarin heeft de Koning punten gekost.

Politici

Politici komen niet best uit de verf wanneer de Spanjaarden gevraagd wordt of zij het land representatief vertegenwoordigen. Met name de de huidige premier van Spanje Mariano Rajoy komt er slecht af met een 4,2 en oppositieleider Alfredo Perez Rubalcaba zelfs met een 4,1. De ex premier Felipe Gonzalez krijgt een 5,5, de ex rechter Baltasar Garzón een 5,5 en ex minister en ex secretaris van de NAVO Javier Solano een 5,2.

Sport

Als beste vertegenwoordigers van de sport in Spanje als presentatie naar het buitenland worden toch nog steeds de sporters gezien en dan met name het nationale Spaanse voetbalelftal wat twee keer achter elkaar Europees kampioen werd en zelfs wereldkampioen. Ook tennisser Rafael Nadal en Formule1 coureur Fernando Alonso scoren goed op de lijst van vertegenwoordigers van Spanje in de rubriek sport.

Anderen

Uiteraard zijn er nog veel andere bekendheden zoals actrice Penélope Cruz, acteurs Javier Bardem en Antonio Banderas maar ook de zakenman en eigenaar van Inditex (Zara) en de eigenaar van uitgeverij Planeta die volgens de ondervraagde Spanjaarden representatief zijn voor het land in het buitenland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *