Hergebruik water verplicht

  • Home
  • Hergebruik water verplicht

waterbesparingSAN JOSE – De gemeenteraad van San Jose heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat bouwers van woningen en hotels verplicht om waterbesparende maatregelen te treffen.

Met de invoering van deze dwangmaatregel, de eerste op het eiland, hoopt de burgemeester Josep Marí Ribas de ernstige situatie met betrekking op het tekort aan schoon drinkwater in de zomer en halt toe te roepen.

Nieuwe huizen en hotels dienen een systeem te bevatten waarbij ze tenminste 70% water zullen besparen ten opzichte van conventionele systemen. Daarbij dient gedacht te worden aan hergebruik van zogenaamd “grijs water”. Dit is water wat na het gebruik in bad of douche bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor tuinen, of om toiletten door te spoelen. Ook moeten er systemen komen voor de opvang van regenwater, of water wat uit zwembaden vloeit.

Daarnaast gaat de overheid zich ook bemoeien met de aanplant in de tuinen van particulieren. Die mogen straks nog maar maximaal 15% van hun tuin inrichten met gras. Ook komt er een aanbevelingslijst van inheemse planten die minder tot geen bewatering nodig hebben.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *