15 C
Ibiza Town

Helicopter lijnvluchten naar Formentera

Moet lezen

Ses Salinas

Ibiza in de groei

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

helicopter-botafocMarina Botafog – Grup Bigas Helicopters (BG Helicopters), een bedrijf gespecialiseerd in toeristische helicoptervluchten, wil een pendeldienst opstarten tussen Botafoc en Formentera. Volgens het bedrijf is er een grote behoefte aan een dergelijke dienst.

Het rustige alledaagse leven in de jachthaven van Ibiza werd gisteren verrast toen er een helicopter landde op de binnenplaats van de dokken van Botafoc. De helikopter was van het bedrijf Grup Bigas Helicopters (BG Helicopters), gespecialiseerd in toeristische vluchten en andere diensten, die geïnteresseerd zijn in het starten van een lijn tussen Ibiza en Formentera per helikopter. Het initiatief bevindt zich nu nog in een “zeer vroege”-fase”, het betreft slechts enkele testruns en de dienst zal dit seizoen nog niet beschikbaar zijn. Het bedrijf is gespecialiseerd in dergelijke helicopterdiensten en bovendien eigenaar van een aantal helihavens in toeristische bestemmingen. Bij het niveau wat Ibiza en Formentera kennen mag een dergelijke dienst natuurlijk niet ontbreken, zo laat het bedrijf weten.

Om te weten of er straks vergunningen afgegeven kunnen worden werd het bedrijf verzocht een aantal testvluchten en landingen uit te voeren. De Guardia Civil was kennelijk niet op de hoogte van deze tests want die kwamen kort na de landing nieuwsgierig vragen wat precies de bedoeling was.

De foto bij dit artikel komt van Ultimahora.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!