Heel Ibiza zonder stroom

  • Home
  • Heel Ibiza zonder stroom

Ibiza zonder stroomOp een eiland heb je zo je beperkingen. De energievoorziening van de leverancier Endesa liet het vanmorgen afweten. Het hele eiland zat gedurende twee uur zonder stroom.

Om 10:36 uur kwamen 85.000 klanten van Endesa op Ibiza en Formentera zonder elektriciteit te zitten. Dat zijn bijna alle gebruikers. Met man en macht werd er gewerkt om een defecte schakeling te herstellen in de centrale. Nadat de storing was verholpen om 12:18 werd het eiland volgens een noodprotocol in delen weer voorzien van elektriciteit. Om 12:40 was iedere aansluiting weer voorzien.

Afhankelijk van de locatie hebben gebruikers van het lichtnet tussen de 20 minuten en maximaal 2 uur zonder stroom gezeten. Endesa onderzoekt nog hoe de schakeling in de centrale defect heeft kunnen gaan.
In de nabije toekomst zullen dergelijke storingen worden opgevangen door het buur eiland Mallorca. Momenteel wordt er namelijk gewerkt aan een onderzeese kabelverbinding tussen de eilanden. In geval van een storing als deze zal de elektriciteitscentrale van Mallorca dan de boel automatisch overnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *