15.4 C
Ibiza Town

Harbour Club Ibiza gaat niet open: bouwstop

Moet lezen

harbour-clubNaast Rotterdam, Amsterdam en Scheveningen lonkte Ibiza naar de uitbaters van de Harbourclub. Op het strand van Talamanca het voormalige restaurant La Baracca gekocht en vrijwel meteen werd er aanvang genomen met een verbouwing. Een verbouwing waarvoor echter geen vergunning was afgegeven. En dan ben je op Ibiza bij de overheid aan het verkeerde adres.

De bouw was volgens onze bronnen al eerder stil gelegd en de knappe bollen bij de onderneming hadden een slimmigheid bedacht want zolang het aangebouwde demontabel was (porto cabines bijvoorbeeld), dan was er geen vuiltje aan de mooie Spaanse lucht.

Dat vuiltje kwam echter in de gedaante van een inspectie afgelopen donderdag en de gemeente Ibiza legde meteen een bouwstop af voor de Harbour Club Ibiza. De bouw werd al eerder gestaakt naar aanleiding van klachten van de lokale bevolking en milieuorganisaties. Toch constateerde de controlerende politie dat er weer werd gebouwd. En dat is natuurlijk niet alleen onbeschoft, maar bovendien tegen het zere been van de bestuurders op het eiland. Tien mensen, waaronder acht Nederlanders die tijdens de politiecontrole aanwezig waren, werden door de politie gehoord. Afgelopen weekend is de elektriciteit op de bouw afgesloten om te voorkomen dat er toch weer verder wordt gebouwd zonder de benodigde vergunningen.

harbour-club-ibiza-bouw

De Harbour Club kondigde eerder aan dat ze 1 juni zouden openen met het vierde filiaal op Ibiza. Die opening zit er voorlopig niet in, en wellicht wel helemaal nooit. Gelukkig zijn er al meer dan 600 restaurants op het eiland en zullen de toeristen en de lokale bevolking niet omkomen van de honger…

Harbour Club
Harbour club NIET geopend

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel